Besparingen na een E-Auction

Het volgende artikel geeft duidelijk weer, dat de besparingen bij een E-Auction significant kunnen zijn. De data in het artikel is gebaseerd op de analyse van de metadata die vrijkomt bij de gehouden veilingen met de SAAS oplossing van Marketdojo. Omdat er meerdere veilingen binnen de verschillende categorieën worden gehouden, geeft dit dus een goede indruk wat de gemiddelde extra te bereiken besparing is op een bepaalde categorie. Met extra besparing wordt hier bedoeld het resultaat na de beste offerte, dus de in het artikel beschreven kortingen zijn de resultaten na het houden van een E-Auction. De cijfers geven een goede indruk echter in de praktijk kunnen deze cijfers afwijken. Denk bijvoorbeeld aan marktomstandigheden, geografische locatie, fluctuerende prijzen van grondstoffen dan wel een specifiek item uit een bepaalde categorie.

The A-Z of Reverse Auctions – Market Dojo Takes Us Through Their Alphabet