Prijsvergelijking tussen de verschillende AWS regios.

De volgende Web site die niet aan AWS is gelieerd, geeft een mooi overzicht van alle prijzen van de EC2- en Database instances in de verschillende regio’s. Dit bestand wordt verkregen door de verschillende AWS pagina’s te “scrapen”.  Deze web site is te vinden op het volgende adres:

http://www.ec2instances.info/  . Zelf vond ik het interessant om de gegevens van deze site in een Excel draaitabel op te nemen om zodoende een indruk te krijgen van de verschillen tussen de verschillende regio’s. Ik heb hier geheel willekeurig de c3 familie voor gekozen.

Deze grafieken wijken af per instance type, alleen geeft de onderstaande grafiek een indruk van de verschillen. Aangezien de AWS rekening doorgaans voor 70- 80 % uit EC2 instances bestaat, ligt er een besparing in het verschiet voor toepassingen die minder gevoelig zijn voor responsetijden en dus in een goedkopere regio geplaatst kunnen worden.

Uiteraard zijn er nog meer doorsnedes te maken, dus wanneer er interesse bestaat voor meer informatie , neem dan vrijblijvend contact op via het contactformulier van mijn Web-site.

 

 

 

Andere kosten die nogal verschillen zijn de datatransfer cost, ook deze zijn niet in alle regio’s gelijk. In de onderstaande tabel zijn de transferkosten genomen van tot op 10 TB vanuit de verschillende regio’s naar het Internet.

Buiten de AWS GovCloud die voor Nederlandse gebruikers niet van belang is, is duidelijk te zien dat hier Azië en Zuid Amerika duurder zijn.

AWS data transfer cost by Region