E-Tender

De voordelen van een E-Tender event.

Onder een E-tender wordt een evenement verstaan, waarbij op een gestructureerde electronische wijze meerdere aanbieders worden uitgenodigd om offerte uit te brengen binnen een vooraf vastgestelde tijd. Deze dienst wordt door het SAAS ( Software as a Service ) platform van Marketdojo geleverd.

Gemak leveranciers, geen papier.

Het gehele proces is digitaal, hetgeen papier bespaart voor alle partijen die aan dit proces meewerken. Leveranciers hoeven dus ook geen indrukwekkende mappen in meervoud in te leveren. Daarnaast levert deze manier van werken tijdwinst op voor alle betrokkenen, ook al omdat er niet met e-mail gewerkt wordt.

Alle gegevens staan op één plaats

Na afloop van het traject bevinden zich alle documenten en antwoorden op een locatie, namelijk op een veilige locatie binnen het schaalbare Google Cloud Platform , waar de verschillende SAAS applicaties van  Marketdojo  op draaien.

Monitoring van het RFP proces.

Nadat de offerte aanvraag is uitgegaan, houdt de organisator zicht op de activiteiten van de aanbieders en kan wanneer de deadline in gevaar komt tijdig ingrijpen.

Minimale kans op dataloss.

Bij het communiceren via E-mail bestaat altijd de kans dat een mail naar een onjuiste persoon wordt gestuurd. Door een E-Sourcing tool te gebruiken wordt dit vermeden,  zodat de kans op data loss minimaal is. Een geval van dataloss kan hoge boetes met zich meebrengen.

Auditable.

Het gehele RFP proces is volledig te herleiden, wat belangrijk is voor de geldende ethische standaarden bij een RFP traject.

Efficiëntieslag door gebruik van templates

Wanneer eenzelfde type uitvraag meerdere malen per jaar plaats vindt, is het handig om terug te grijpen naar eerder gemaakte templates , zodat een volgend traject een minimale tijdsinspanning vergt door alleen de noodzakelijke veranderingen aan te brengen.

Wat zijn handige features van de E-Sourcing module?

Consistente  nummering

Het is steeds mogelijk de nummering consistent te houden, wat het makkelijk maakt om veranderingen aan te brengen.

Flexibele punten telling

Aan de verschillende modules kunnen weegfactoren worden toegekend, zodat eenvoudig kan worden vastgesteld in welke mate de verschillende onderdelen van de aanvraag mee tellen voor het eindresultaat.

Template

Bij terugkerende offerteaanvragen kan van een template gebruik worden gemaakt, wat tijdsbesparend werkt omdat alleen de veranderingen hoeven te worden doorgevoerd.
De template is een gewone Excel file, wat het dus mogelijk maakt om bijvoorbeeld bestaande Excel files binnen een organisatie over te zetten naar de RFP module.

Gestructureerd stellen van vragen.

Hierbij staan de volgende mogelijkheden open:

  • Open vragen .
  • Conditionele vragen.
  • Meerkeuze vragen.
  • Knock-out criteria.

E-TenderDoor deze mogelijkheid krijgen de leveranciers goede gestructureerde vragen te zien, wat het E-Tender proces transparant maakt.Zowel de host als de leveranciers hebben de mogelijkheid om documenten te uploaden, wat eveneens de mogelijkheid biedt voor meer vrijheid van reageren.

Wat zijn de kosten voor de E-Tender module?

De kosten zijn de licentiekosten voor een maand te weten 700 Euro exclusief B.T.W met daarnaast de consultancy kosten die van te voren zullen worden vastgesteld. Volgt binnen deze maand ook een E-Auction, dan is men geen extra licentiekosten voor de E-Auction verschuldigd.

Wat zeggen klanten over de Marketdojo Saas oplossing?

Wanneer u de bijgaande link volgt treft u een groot aantal reviews aan:

Reviews van Marketdojo klanten