P.Schmidt Consultancy Services B.V.

P.Schmidt Consultancy Services B.V. is in 2001 door mij  opgericht met de bedoeling ooit eens voor mijzelf te beginnen. Eind 2006 brak dit moment aan en inmiddels heb ik in diverse functies op het gebied van consultancy interim opdrachten vervuld binnen de IT/Telecom sector. Uit deze interim-rollen zijn eigenlijk twee zaken naar voren gekomen, die ik interessant vind om als kernactiviteit te voeren, vandaar dat ik deze diensten ook op mijn Web site heb opgenomen.

Diensten voor de inkoper

De eerste diensten gaan over E-Tender en E-Auction met behulp van de SAAS oplossing van Marketdojo. In de eerste plaats zijn deze diensten interessant omdat ze niet alleen veel geld opleveren voor de bedrijven die hiervan gebruik maken, maar ze zijn daarnaast gewoon plezierig te noemen vanwege het gemak waarmee deze efficiëntieslagen kunnen worden bereikt. Een element van spanning is terug te vinden in de dienst E-Auction, waarbij gedurende een veiling alles in real time wordt weergegeven wat het natuurlijk voor iedereen extra spannend maakt. Recentelijk is de  contract management service toegevoegd, die als doel heeft bedrijven te helpen, die geen inkoper in dienst hebben.

Cloud diensten

Een tweede fenomeen dat mij interesseert is de Public Cloud en de enorme veranderingen  die de Public Cloud met zich meebrengt. In eerste instantie heb ik me geheel toegelegd op Amazon Web Services, omdat zij de marktleider zijn en met in 2016 meer dan 1000 innovaties ook de meest veelzijdige Public Cloud Provider om te volgen. Zie ook de onderstaande grafiek, die duidelijk de versnelling van de ontwikkelingen op Cloud gebied weergeeft.

Cost control in de cloud.

Omdat de Cloud zo veelomvattend is, kun je niet alles meenemen, vandaar dat ik met heb gericht op het optimaliseren van de kosten binnen de Amazon Cloud met de dienst AWS kostenoptimalisatie. Het idee achter deze dienst is een bewustwordingsproces van de kostenontwikkeling die op variabele kosten berusten. Wanneer hier geen proces voor bestaat, dreigen ze uit de hand te lopen met het gevaar van een “bill shock “. Door nu initieel dit bewustwordingsproces binnen het bedrijf te kanaliseren, kunnen de kosten steeds op een voorspelbare wijze worden gepresenteerd.

De Cloud Business Case

De dienst Opzet van een Cloud Business Case onderzoekt de financiële aspecten van de introductie van de Cloud maar ook de voordelen en de uitdagingen. De Cloud Business Case dient eveneens als leidraad voor de reis naar de Cloud. Zie ook de onderstaande afbeelding met de uitdagingen die worden ervaren.

 

 

 

 

 

 

 

 

Demo kunstmatige intelligentie vanuit de Cloud

Voor geinteresseerden in een demo van kunstmatige intelligentie vanuit de Cloud verwijs ik u graag naar mijn blog

Kort profiel Peter Schmidt

Peter Schmidt heeft een lange staat van dienst binnen de Telecom industrie waar hij zich heeft toegelegd op managed services. Met de komst van de public cloud heeft hij zich bekwaamd in de toepassingen op Business niveau. Hij is gespecialiseerd in kosten optimalisatie voor de AWS Cloud en hij bereid klanten voor op de reis naar de Cloud. Hij is in het bezit van een AWS partner certificaat TCO & Cloud economics.

Linkedin profiel: https://www.linkedin.com/in/peter-schmidt-923617/